А пък аз сънувах че съм црни трубач от Гуча, заработил много надалеч. Връщам се в махалата си в Пловдив да открия старите къщи и старите кучета още там. Някак си празна, зелена и спокойна - наистина не като циганска махала, а нашата си улица - Славянска. Срещам само един съсед седящ на отворената врата на колата си, Шкода. Към мен идва кучето-хамстер на чичо ми, следвам го до чичо ми. Чичо ми обяснява за своето куче-хамстер - бащата му бил толкова мощно потентен и силна порода, че освен разните чистокръвни породисти потомци които впечатлявали всички колекционери, можал да зачене дори куче което прилича на хамстер! Законите за формите в природата можел да надмогва със силата на волята и спермата си! Невероятно куче бил!
След това ми съобщи че баща ми е починал внезапно преди няколко месеца, докато съм бил в чужбина. Аз бързо намерих успокоение за себе си - все пак това вече съм го преживявал. Показах му защо съм заминал за тези години и друг начин не е имало, а баща ми е бил щастлив че следвам неговите мечти, починал е не самотен, а с мен в мислите си. Гордо му показах заработеното имане - $70! Свирейки на трубата из европейските столици.

Изобщо този сън беше твърде близко до живота ми и ме упрекна в много неща. Има ли значение че се връщам с десет хиляди, а не със седемдесет долара? След като мечтите за професура по математика (не свирня на тръба) съм на път да изоставя?
Но аз се надявам да бъда като бащата на кучето-хамстер, да успея да променя реалността със силата на волята и другите си прогениторски дарове!

Имаше и още други неща в този сън, например пристигнахме в Пловдив с разни мои съученици с вертолет Ми-8, кацнахме на покрива на един от сивите бетонни небостъргачи (?). Там нещо се случваше и кацахме няколко пъти, но вече не си спомням.
А чичо ми се притесняваше че напоследък чного черни лъскави котки със синкав оттенък и неприятелски жълти очи са взели да навестяват имота му. Отивали си едвам изпосталели и проскубани но излъчващи вътрешно доволство. И той се чудеше дали тая работа не е свързана с кучето-хамстер! Дали не е наследило нещо от сексуалното могъщество на баща си?


Една от котките и аз видях вчера - може би тя се намеси в съня ми:
Един булдог
Следващо писмо
Next letter
Предишно писмо
Previous letter
http://www.eenk.com/?p=1219

Пловдив на сън, Нотингам,
5.V.2007

*
Обратно към каруцата
Back to the Donkey
Към главната страница
Back to entrance
I will be happy to get your
thoughts and comments!
Please, write to my email
- this is not quite a blog.
I will publish the interesting
 and contributing ones!
Dont worry - I have the guts
to publish also if critical! :)
yours, Kolio