цветният месец Май,
на някои езици - Кветен
Следващо писмо
Next letter
Предишно писмо
Previous letter
Обратно към каруцата
Back to the Donkey
Към главната страница
Back to entrance
I will be happy to get your
thoughts and comments!
Please, write to my email
- this is not quite a blog.
I will publish the interesting
 and contributing ones!
Dont worry - I have the guts
to publish also if critical! :)
yours, Kolio

А пък тук Първи май, го празнуват на 7-ми (обясниха ми че на времето го сменили за да объркат работниците и угасят революционния им плам) и при това го наричат "Банков празник"! Всъщност те всички национални празници ги смятат празници на банките, Bank Holiday. Все пак тукашните банки са построили цялата Британска империя навремето, и продължават да бъдат близо до сърцето на всеки англичанин! Пък и днес май всички пролетарии от Родината на пролетариите са заменили струга и кирката с вратовръзка и бюро с компютър.
Мда, тази страна продължава да бъде водач в историческото и социалното развитие на Света, и при това някакси да избегне всякакви революции!


А на нас по-статичните българи, честит Св. Георги! И на теб, струва ми се - Честит имен ден!


За пореден път ще пропусна воисковия преглед и речта на Президента!
Или парада във Москва.
Вместо това ще се опитам да се затрогна от двете минути откъс по новините, изтърпявайки за още една година злобливите забележки на говорителя по БиБиСи за неумиращата войнственост на руснаците. (дъъ рАшънс)

Но така е, нац. празници говорят за това какво обичаме в себе си! Англичаните празнуват търговския си финес, ние - културното начало и славните жертви от потисника, руснаците - статуса си на Велика сила и военната си гордост. Ракетите и танковете. А, я кажи какво празнуват германците - май и те ще имат празник тия дни?
Победата над себе си и бесовете от миналото?


Нотингам,
6.V.2007

*